Marjolein Mosmans

Hi, ik ben Marjolein, eigenaar van AutomaMA en mede-eigenaar van Travel Magical Morocco. Ik kom uit de wereld van de IT en de laatste jaren heb ik ontdekt hoeveel leuke dingen je daarmee kunt doen. Zo ben ik bezig om met de organisatie Resirest een netwerk uit te rollen over de hele wereld waarbij reizigers kennis kunnen maken met de lokale bevolking. Simpelweg door thuis bij ze te gaan eten. Hebben de mensen zelf ook wat aan. Dat je door IT op een slimme manier te gebruiken echte verbindingen kunt creëren, waardoor je misschien anders tegen de wereld gaat aankijken zodat je andere keuzes gaat maken. Keuzes die mensen dichter bij elkaar brengen en de wereld ietsje mooier maken. Daar wil ik mij voor inzetten. 

Ervaring

In 1998 ben ik de IT ingerold. Ik werkte destijds op het Arbeidsbureau als consulent Hoger Opgeleiden. En ik merkte dat de computerprogramma’s van destijds heel gebruikersonvriendelijk waren, maar dat ik er wel snel en goed mee was. Het frustreerde me, omdat ik zag hoe lastig het was voor mijn collega’s om alles goed in te voeren en te beheren. Dat had ook invloed op de ‘score’; het aantal werkzoekenden dat wij aan een baan hielpen was laag; niet omdat we weinig deden, maar omdat het erg lastig was om goed te registreren. En vanuit die frustratie ‘dat moet toch makkelijker en beter kunnen’ ben ik aan een baan in de IT begonnen.

Eenmaal in de automatisering heb ik van alles gedaan; software ingericht en geïmplementeerd, trainingen gegeven, functioneel beheer, applicatie beheer, technisch beheer, programmeren, software architecturen opgezet, consultancy verleend. Mijn doelstelling daarbij is en blijft altijd dat wat ik doe toegevoegde waarde moet hebben voor de organisatie en de mensen waarvoor ik werk. Dat betekent ook dat de uitvoer van een verzoek niet altijd betekent dat er meer geprogrammeerd moet worden of iets complex opgezet moet worden. De kunst is juist om te kiezen voor de best werkbare oplossing; soms door aanpassing aan de IT kant, soms door training of een wijziging in de organisatie. Uiteindelijk is IT gewoon mensenwerk en gaat het erom dat het ten doel staat aan de organisatie en de mensen die ermee werken.