Hallo

Making the web work

Hallo, mijn naam is Marjolein Mosmans. Ik ben degene achter AutomaMA en ik heb inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in allerlei rollen in de IT. Van applicatie-beheerder, tot trainer, programmeur, functioneel/technisch consultant, software architect en CTO.

Ik vind het het allerleukste om de wensen en ideeën van een klant om te zetten in een werkbare oplossing waar iedereen blij van wordt.

IT-oplossingen

Inmiddels is AutomaMA aan het groeien en verleggen we onze focus naar producten. Zo hebben we 2 jaar geleden een oplossing gebouwd voor een klant die efficiënter zijn gemeenschappelijke e-mail inbox wilde beheren. Met deze oplossing: een abonnement op onze e-mail verdeler heeft onze klant een enorme tijds- en efficiëntie slag gemaakt. Dat wensen wij andere organisaties ook toe. Kijk dus snel naar deze en andere oplossingen .

Waar kan ik bij helpen?

Bij het oplossen van je IT-uitdagingen. Dat klinkt misschien vaag, maar ik geloof er erg in dat automatisering de mens dient. Dus als jij of je organisatie een vraag of probleem hebben op het gebied van IT. -Denk bijvoorbeeld aan een proces dat niet lekker loopt, een website die gebouwd moet worden. Een systeem dat net niet 100% voldoet aan jullie wensen of een koppeling die niet goed werkt- dan kan ik wat betekenen.

Ik heb sinds 1998 ervaring in de IT. Dat betekent natuurlijk niet dat ik alles weet of kan, maar wel dat ik een eind kom en ook voldoende mensen ken met aanvullende ervaring en expertise als dat nodig is.

Oorspronkelijk heb ik geen IT opleiding, maar ben ik afgestudeerd pedagoge. Ik ben de IT ingerold omdat ik tijdens mijn eerste baan merkte dat het werken met computers me makkelijk afging. En omdat ik me ENORM ergerde aan de gebruikersonvriendelijkheid van het computersysteem waarmee we moesten werken.

Ik vond dat dat toch allemaal beter en gebruikersvriendelijker moest kunnen. Dus toen er een vacature voorbij kwam bij een softwarebedrijf dat mijn expertise goed kon gebruiken, heb ik niet lang geaarzeld.

 

Van de carriereswitch heb ik nooit spijt gehad. Het werken in de IT is zeer leuk en uitdagend. En als ik dan ook nog kan communiceren met mensen over het ‘hoe en waarom’ (daar komt mijn oorspronkelijke opleiding goed bij van pas). En mensen snappen wat er gebeurt en we gezamenlijk aan de best mogelijke (IT-)oplossing hebben gewerkt, dan is mijn missie geslaagd.

De afgelopen jaren is er natuurlijk veel veranderd in de automatisering. En ik ben blij dat het goed lukt om daarin mee te gaan: .NET, java, javascript, databases, HTML, Azure, AWS, SCRUM. Het zijn allemaal zaken waar ik vertrouwd mee ben.

Wat betekent AutomaMA?

Regelmatig krijg ik de vraag waar de naam AutomaMA vandaan komt. En ik kan me dat voorstellen: sommige mensen denken dat het iets met auto’s te maken heeft. Maar dat is dus niet zo (alhoewel ik auto’s best leuk vind). Maar hier het echte antwoord op de vraag: wat betekent AutomaMA?

 

AutomaMA komt van

  • ‘Automa’ van automatiseren
  • ‘Auto’ van het Griekse ‘zelf’. Volgens mijn ouders roep ik al vanaf mijn derde dat ik alles ‘zelf’ wil doen. En hoe leuk ik het werken in loondienst ook vond; ik wil het liefst ‘zelf’ aan het roer staan.
  • ‘mama’ komt van…inderdaad; mijn zoon Berend. AutomaMA is eigenlijk al in 2005 opgericht; Berend was toen 1 jaar en het was altijd mijn droom om het moederschap en het zelfstandig ondernemerschap te combineren.
  • ‘MA’ waren -in een vorig leven- mijn initialen. Vandaar dat de bedrijfsnaam AutomaMA is.

 

de tagline (zoals dat zo mooi heet) is ‘Making the web work’

Ik geloof in de mogelijkheden van internet en automatisering om mensen te verbinden en dingen eenvoudiger en efficiënter te laten werken. Helaas zie je soms ook dat automatisering ’tegen’ werkt. Dat projecten te complex worden en dat de systemen belangrijker zijn dan de mensen. Dat is zoals ik denk dat IT NIET moet werken. Eigenlijk zou mijn tagline dan ook moeten zijn; ‘Making the web work for a sustainable world’. Een wereld waarin duurzaamheid en mensen centraal staan. Wie weet komt dat er nog eens van…

 

Wat betekent AutomaMA? Voor mij betekent het dus ook een manier om vanuit mijn passie voor IT en automatisering iets bij toe dragen aan een betere wereld.

Wat mag je van ons verwachten?

Dat je meer de controle krijgt over je IT-opdaging en processen.

We houden ervan om zaken niet complexer te maken dan nodig. Daarom is het belangrijk om na te gaan wat precies het probleem is. Het kan namelijk ook zo zijn dat een IT-probleem beter met een verandering in de organisatie opgelost kan worden, dan met oeverloos programmeren. Of dat een IT-probleem gewoon een IT-probleem is dat opgelost moet worden. De aanpak beslissen we in overleg, zodra duidelijk is wat precies het probleem is.

Communicatie, en vooral heldere communicatie staat hierbij voorop. We leggen graag zo duidelijk mogelijk uit wat we doen en waarom. En we zijn een groot voorstander van kennisoverdracht.

Ook als er dingen niet haalbaar zijn of erg complex dan zullen we dat zo snel mogelijk aangeven en kijken naar alternatieven.

Maar als er gewoon geprogrammeerd moet worden of advies gegeven moet worden, dan staan we er natuurlijk ook!

Einddoel is dat jullie IT-uitdaging op een goede, degelijke en duurzame manier opgelost wordt.

Contact

Als je wilt weten of ik je verder kan helpen, dan kunnen we natuurlijk altijd een kopje koffie drinken.

Contactgegevens

marjolein.mosmans@automama.nl

Marjolein Mosmans

06-466 17 493
marjolein.mosmans@automama.nl

AutomaMA B.V.
J.M. Graadt van Roggenweg 21
1862 XP Bergen NH

  • KVK nr: 37116981