Wat betekent AutomaMA?

Regelmatig krijg ik de vraag waar de naam AutomaMA vandaan komt. En ik kan me dat voorstellen: sommige mensen denken dat het iets met auto’s te maken heeft. Maar dat is dus niet zo (alhoewel ik auto’s best leuk vind). Maar hier het echte antwoord op de vraag: wat betekent AutomaMA?

 

AutomaMA komt van

  • ‘Automa’ van automatiseren
  • ‘Auto’ van het Griekse ‘zelf’. Volgens mijn ouders roep ik al vanaf mijn derde dat ik alles ‘zelf’ wil doen. En hoe leuk ik het werken in loondienst ook vond; ik wil het liefst ‘zelf’ aan het roer staan.
  • ‘mama’ komt van…inderdaad; mijn zoon Berend. AutomaMA is eigenlijk al in 2005 opgericht; Berend was toen 1 jaar en het was altijd mijn droom om het moederschap en het zelfstandig ondernemerschap te combineren.
  • ‘MA’ waren -in een vorig leven- mijn initialen. Vandaar dat de bedrijfsnaam AutomaMA is.

 

de tagline (zoals dat zo mooi heet) is ‘Making the web work’

Ik geloof in de mogelijkheden van internet en automatisering om mensen te verbinden en dingen eenvoudiger en efficiënter te laten werken. Helaas zie je soms ook dat automatisering ’tegen’ werkt. Dat projecten te complex worden en dat de systemen belangrijker zijn dan de mensen. Dat is zoals ik denk dat IT NIET moet werken. Eigenlijk zou mijn tagline dan ook moeten zijn; ‘Making the web work for a sustainable world’. Een wereld waarin duurzaamheid en mensen centraal staan. Wie weet komt dat er nog eens van…

 

Wat betekent AutomaMA? Voor mij betekent het dus ook een manier om vanuit mijn passie voor IT en automatisering iets bij toe dragen aan een betere wereld? Hoe? Dat kan je hier lezen.