Ter land… en in de lucht

De missie van AutomaMA gaat niet alleen over mijn professionele, maar ook over mijn persoonlijke leven. Bijdragen aan een duurzamere wereld stopt nu eenmaal niet als het werk van die dag is gedaan. Vandaag vertel ik in mijn blog over hoe ik de principes van duurzaamheid ook toepas in mijn werkzaamheden voor de reisorganisatie Travel Magical Morocco

Namens Travel Magical Morocco nam ik voor het eerst deel aan een bijeenkomst van de VvKR.

De VvKR is de Vereniging van Kleine Reisorganisaties. Mensen die op zoek zijn naar een bijzondere vakantie, kunnen terecht bij de VvKR. De leden-reisorganisaties bieden niet alleen een unieke reiservaring, maar ook de garantie dat de reizigers hun geld terugkrijgen, mocht de organisatie failliet gaan.

In deze bijeenkomst overlegden we niet over de financiële kanten van ons vak, maar over duurzaamheid. Wat is duurzaamheid in de reisbranche? Hoe realiseren we dat? Ik hoorde veel inspirerende ideeën, maar ook praktische tips: begin vanuit je eigen kracht. Wat kan je zelf bijdragen aan duurzaamheid vanuit wat je al doet?

Ik dacht aan mijn eigen manier van leven en werken. Mijn voeding is vegan, mijn bedrijfsprocessen zijn sowieso vrijwel papierloos, mijn zonnepanelen zorgen ervoor dat ik vrij weinig energie verbruik. Ik zag dat het voor Travel Magical Morocco tijd werd voor de volgende grote stap: de vliegreizen CO2-neutraal aanbieden. Stom eigenlijk, dat ik dat nog niet eerder heb gedaan. Maar ik hoop daar (misschien via FLYGRN) snel verandering in te brengen. Wordt vervolgd.

Delen is vermenigvuldigen

Wat doe je zelf om duurzamer te leven en te werken? Welke tips vind je waardevol? Welke tips vind je waardeloos? Welke tips heb je zelf voor mij en andere ondernemers? Als je een minuutje kunt missen,

stuur dan een e-mail met jouw ideeën over duurzaamheid. Alvast bedankt voor je reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.