De missie van AutomaMA gaat niet alleen over mijn professionele, maar ook over mijn persoonlijke leven. Bijdragen aan een duurzamere wereld stopt nu eenmaal niet als het werk van die dag is gedaan. Vandaag vertel ik in mijn blog onder meer over hoe ik ertoe kwam om vaker thuis te werken.

pastedGraphic.png

Met een nieuwe klant sloot ik een mantelovereenkomst. Daarin was een artikel opgenomen over duurzaamheid. Stoer dat zo’n grote organisatie daarmee bezig is!

Zonnepanelen
Voor mij gaf dit ook de doorslag om te kiezen voor meer thuiswerken. Eng, want als ondernemer wil je graag een goede relatie met je klanten opbouwen. En ik ben ervan overtuigd dat persoonlijk contact daarvoor het beste middel is. Maar omdat ik al langer meer thuis wilde werken en ik echt minder wil autorijden, vond ik dit wel een mooie uitdaging. Dus ik heb mijn schema gemaakt en gedeeld: het merendeel van het werk ga ik vanuit huis doen. Beter voor het milieu en ook beter voor mijn leven. En thuis kan ik zo fijn de elektriciteit van mijn zonnepanelen gebruiken!

Bomen

Waar ik ook zoek, ik zoek tegenwoordig via Ecosia in plaats van Google. Een makkelijker manier om bomen te planten bestaat niet. Het is wel even wennen, om niet die totaal gepersonaliseerde zoek-resultaten van Google te zien. Maar het is ook wel weer verfrissend: niet zomaar bekijken wat de zoekmachine je voorschotelt, maar weer eens wat meer je eigen hersenen gebruiken om te zoeken naar wat jij belangrijk vindt in het leven.

Bron
Verder ben ik aan het nadenken over de rol van opensourcesoftware in de verduurzaming van de IT. Vreemd genoeg blijkt dat er nog niet heel veel onderzoek is gedaan naar duurzaamheid en IT, terwijl daar – volgens mij – enorme kansen liggen. Daarover een volgende keer meer.

Delen is vermenigvuldigen

Wat doe je zelf om duurzamer te leven en te werken? Welke tips vind je waardevol? Welke tips vind je waardeloos? Welke tips heb je zelf voor mij en andere ondernemers? Als je een minuutje kunt missen,

stuur dan een e-mail met jouw ideeën over duurzaamheid. Alvast bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *