De missie van AutomaMA gaat niet alleen over mijn professionele, maar ook over mijn persoonlijke leven. Bijdragen aan een duurzamere wereld stopt nu eenmaal niet als het werk van die dag is gedaan. Vandaag vertel ik in mijn blog over hoe en waarom ik vegan ben gaan eten.

Het begon met mijn zoon. Hij was van de games aan het overstappen op de Netflix-documentaires, en deed hele verhalen over allerhande zaken en ontwikkelingen. Op een gegeven moment was er één documentaire die diepe indruk op hem maakte: Cowspiracy. En hij wist het zeker: hij ging vegan eten. Ik ben met hem mee gaan doen.

Boodschappen

We eten nog niet zo lang vegan, maar ik moet zeggen: het voelt goed! Het is een fijn gevoel om nog meer bij te dragen aan een betere wereld dan ‘alleen’ letten op reizen, afval scheiden, zonnepanelen, etc. Daarnaast vind ik het een heel leuke uitdaging om weer eens op een andere manier bezig te zijn met eten maken en boodschappen doen. 

Voor degenen die vegan overwegen, maar nog niet overtuigd zijn, is dit een heel leuk experiment: The Vegan Challenge. Ideaal om inspiratie op te doen! 

Meten

Heeft dit veel met IT te maken? Voor mij wel. Bij het opdoen en delen van kennis is het internet 

(en dus IT) onmisbaar. En dit is precies de beweging waaraan ik met AutomaMA wil bijdragen.

Daarnaast houd ik – als IT-nerd – wel van meetbaarheid. Om precies bij te houden wat ik bijdraag aan duurzaamheid, gebruik ik nu de Vegan Calculator.

Delen is vermenigvuldigen

Wat doe je zelf om duurzamer te leven en te werken? Welke tips vind je waardevol? Welke tips vind je waardeloos? Welke tips heb je zelf voor mij en andere ondernemers? Als je een minuutje kunt missen,

stuur dan een e-mail met jouw ideeën over duurzaamheid. Alvast bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *